Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Összefogtunk, hogy örömet szerezzünk

Összefogtunk, hogy örömet szerezzünk

2023. december 20.

A Centrumunkhoz tartozó iskolákban nagy hagyománya van a segítségnyújtásról, örömszerzésről szóló akcióknak, különösen a karácsonyi időszak tekintetében. Arra viszont idén első alkalommal került sor, hogy a nyolc intézmény közösen, egy csapatként dolgozzon egy ilyen ügy érdekében.

Ez az ügy a hőgyészi Rózsakert Gyermekotthon karácsonyának szebbé tétele volt, aminek érdekében mintegy 350 diák vetette be magát oktatói irányítással. 

Az ünnep előtti hetekben, napokban az iskolákban nagyban zajlott a munka, minden intézmény diákjai olyan ajándékokkal készültek, amelyek a szakmájukhoz kapcsolódnak. Fa játékok és eszközök, fémből és 3D nyomtatással készült díszek, világító dekorációk, bonbonok, bejglik, mézeskalácsok, kerültek ki a kezeik alól, és a sort még folytathatnánk. A fiatalok gyűjtésbe is kezdtek, plüss figurákat, ruhaneműket, karácsonyfa díszeket halmoztak fel az otthon lakóinak javára.

Diákok vonultak ki az otthon területére is, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a környezetet. Több helyiségben díszítő festéssel látták el a falakat, hogy színesebb képet mutassanak, az udvaron karácsonyi dekorációkat – többek között madáretetőként is funkcionáló szabadtéri díszeket, világító hóember figurát, fényfűzéreket – helyeztek ki.

December 19-e volt a közös karácsonyi ünnepség napja. Délelőtt kozmetikus, fodrász, valamint kéz- és lábápoló technikus tanulók látogattak el az otthonba, hogy az ott lakó lányok ünnepi frizurával, enyhe sminkkel, lakkozott körmökkel vehessenek részt a művelődési házba tervezett programon.

Az ünnepségre a diákok egy rövid műsorral, valamint megvendégeléssel készültek. A háromfogásos menüt tanulók készítették oktatóik felügyeletével, ugyanígy zajlott le az asztalok ünnepi terítése, majd az ebéd felszolgálása. A program zárásaként került sor az ajándékcsomagok és további ajándékok átadására. Ezzel azonban még nincs vége az akciónak, januárra az ünnepségnapján készült fotókkal naptár készül az intézmény lakói, dolgozói számára. Reméljük, hogy az akció célt ért, és aki jövőre a fotós kalendáriumokra néz, az jó szívvel, örömmel gondol majd vissza erre a pár napra, tanulóinkra! A helyszínen tapasztaltak bizakodásra adnak okot.

 

 

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva