Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Aranyat, ezüstöt, bronzot is hoztak a Hunyadi diákjai

Aranyat, ezüstöt, bronzot is hoztak a Hunyadi diákjai

2023. december 07.

Pincér, szakács és cukrász szakmákban is remekeltek a Hunyadi Mátyás Technikum tanulói az Illéssy Gasztro Kupa-országos ételművészeti versenyen.

A héten iskolájukban, majd a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumban is köszöntötték azokat a tanulókat, és felkészítőiket, akik a hétvégén a TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola képviseletében kiváló eredményeket értek el az Illéssy Gasztro Kupán.  A Kisújszálláson 2012 óta minden évben megtartott országos ételművészeti versenyen – Tóth László világbajnoki aranyérmes, háromszoros olimpiai bronzérmes cukrász, igazgatóhelyettes, szervező beszámolója alapján – idén 31 településről 43 iskola, továbbá kettő gyakorlati képzőhely összesen 222 tanulót indított. Az ő munkájukat 104 szakmai kolléga segítette.  A zsűriben ez alkalommal is olyan szakemberek vállaltak szerepet, akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismertek és elismertek. Ez is emeli a szekszárdi iskola tanulói által elért eredmények értékét.

Pincér csapat kategóriában arany minősítést kapott Sebestyén Dominika és Balázs Dániel 5/13.A osztályos tanulók kettőse. A versenyzők a helyszínen írásbeli tesztlapot töltöttek ki, menükártyát írtak és díszterítéket állítottak össze. Utóbbihoz témának – aktualitása miatt – a Hunyadi Technikum 70 éves jubileumának gála vacsoráját választották.

A fiatalokat Szőke Anikó, oktató készítette fel. Sok energiát fordítottak a jó szereplésre, aminek meg is lett az eredménye. Az elért eredménnyel kapcsolatban a fiatalok elmondták, nagyon motiváló számukra, és szívesen megmérettetnék magukat több hasonló alkalmon is.

Szakács kategóriában egyéniben és csapatban is szépen szerepeltek az induló hunyadisok. Róth Fanni, 5/13.A osztályos tanuló megadott alapanyagkosárból készített ételével, a Bakó Szilárd és Nógrádi Erik 10.A osztályos tanulók alkotta duó pedig finger food készítésével és kínáló asztalra tálalásával érdemelt ki ezüst minősítést. Felkészítőjük Leskó László szakmai oktató volt.

A cukrász csapat – Kiss-Vanda Bianka és Dávid Diána 2/14.T osztályos tanulók – téli világ témát feldolgozó dísztortával, kettő féle süteménnyel és pozsonyi kiflivel érdemelte ki a bronz minősítést. Őket Fazekasné Both Anikó duális képzőpartner, mestercukrász segítette a felkészülésben.

Szőke Anikó a tapasztalataikat összegezve elmondta, egy jól megszervezett és kivitelezett versenyen vehettek részt, nagy élmény, és remek tapasztalat volt mindannyiuknak. Nem mellékes az sem, hogy a próba mellett kialakultak új emberi és szakmai kapcsolatok, vagy a meglévők tovább mélyültek.

Csütörtökön a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum vezetősége gratulált a fiataloknak és felkészítőiknek. Dömötör Csaba kancellár köszönetét fejezte ki az eredményre fordított munkáért, valamint az iskola jó hírének öregbítéséért. 

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

 

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva