Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / A vasút világát bemutató fotókiállítás nyílt az Apáczaiban

A vasút világát bemutató fotókiállítás nyílt az Apáczaiban

2023. november 29.

Ollé Róbert vasút világát bemutató fotóiból nyílt kiállítás 2023. november 28-án Dombóváron, a Tolna Vármegyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban.

Az iskola tanulóinak közreműködésével lezajlott megnyitón elhangzott, hogy az alkotó vasúti-villamos-járműszerelő tanoncként került a dombóvári fűtőházba, ahol idén éppen harminc éve dolgozik, húsz éve művezetőként. A fotózás az 1990-es évek második felében kezdte el érdekelni, majd 2011-ben kapcsolatba került a „Légy képben!” fotóklubbal. Itt Tilinger Sándor és Nagy Csaba voltak azok, akik mentorként segítették egyéni látásmódja megtalálásában, technikai fejlődésében. Témaként a vasút mellett a természet foglalkoztatja, nem áll tőle távol e két terület ötvözése sem.

A fotóit kiállításokon és galériákban már többször láthatták az érdeklődők. A mostani alkalom két szállal is kötődik az Apáczai Technikumhoz: egyrészt az iskolában hagyományosan oktatnak vasúti szakmákat, sok diákjuk tanul a dombóvári fűtőházban, másrészt Ollé Róbert is az iskola diákja volt, hiszen ott szerezte meg érettségi bizonyítványát munka mellett, esti tagozaton.

Az érdeklődők a tárlatot 2023. december 18-ig tekinthetik meg az iskola aulájában.

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva