Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / A Bezerédj Technikum tehetséges diákja nyerte el a Rotary támogatását

A Bezerédj Technikum tehetséges diákja nyerte el a Rotary támogatását

2021. január 21.

Bóvári Dorina, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Bezerédj István Technikum 13. osztályos tanulója nyerte el tudományterület kategóriában a Rotary Club Szekszárd éves rendszerességű tanulmányi ösztöndíját, melyet kiemelkedően teljesítő diákok támogatására írnak ki.

A pályázat célja a szekszárdi középiskolákban tanuló, kimagasló tehetségű és kreativitású, hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányi előmenetelének, szakmai fejlődésének, tudásuk gyarapításának segítése. A támogatást valamilyen tudományágban, művészeti területen, illetve sportágban átlagon felüli teljesítményt nyújtó 9-13. évfolyamos tanulók nyerhetik el.

Balogh Attila, a Bezerédj Technikum igazgatóhelyettese méltatásában kiemelte, Dorina az iskola egyik kimagasló tehetségű és szorgalmú tanulója. Ugyanakkor nem csak tanulmányi eredménye, hanem magatartása és a közösségi életben betöltött szerepe is példaértékű. További érdeme, hogy sok időt és energiát fordít arra, hogy a technikumot különféle tanulmányi versenyeken képviselje, melyek során több szép eredménnyel öregbítette az iskola hírnevét.

Már 9. osztályosként kiemelkedő szerepet vállalt „A (N)agymenő” elnevezésű művészeti pályázaton, amelyen csapatával második helyezést ért el. A következő tanévben részt vett a „Múzsák Hollywoodban” országos művészeti pályázaton, szerepvállalása nélkülözhetetlen volt az első helyezés megszerzéséhez.

Az elmúlt két tanévben a Pécsi Hyperión tanulmányi versenyen „HyperQuest” kategóriában mérette meg magát országos 2. és 9. helyezést elérve. Művészeti érzéke, kreativitása és előadóképessége nagymértékben közrejátszottak a kimagasló eredmények elérésében. A versenyekkel kapcsolatban Balogh Attila kiemelte, hogy a tehetséges diák technikumi tanulóként nevesebbnél nevesebb gimnáziumok versenyzőivel szemben mérettette meg magát.

Dorina a tanulmányai sikeres folytatásához egy értékes laptopot nyert, amelyet január 20-án vehetett át. 

Gratulálunk!

Fotónkon Bóvári Dorina és az elnyert laptop 

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva