Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Elfoglalták a diákok TMSZC-hez tartozó iskolákat

Elfoglalták a diákok TMSZC-hez tartozó iskolákat

2021. szeptember 13.

Iskolafoglaló projekthéttel kezdődött el a 2021/22-es tanév a Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó nyolc iskolában.

A tanulók a szeptember 2-ától 10-éig tartó időszakban projektfeladatokat oldottak meg és változatos programokon vettek részt. A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolákban szeptember elsején, rendben zajlottak le a tanévnyitó ünnepségek. Ezt követően a folytatás nem a megszokott keretek között zajlott, hiszen mind a nyolc iskolában iskolafoglaló projekthéttel indult a tanév: a dolgozók színes, az iskolába, közösségbe való be-, illetve visszaintegrálódást segítő programokat, valamint projektfeladatokat szerveztek a gyerekeknek, fiataloknak. Különösen nagy hangsúlyt fektettek az új diákok beilleszkedésének megkönnyítésére, a közösségek megerősítésére, de időt fordítottak az esetleges online oktatásra való felkészítésre is.

Szekszárdon az Ady Endre Technikum és Kollégiumban a fiatalok többek között tanulásmódszertani ismeretekkel gyarapodtak, kreativitást igénylő feladatokat oldottak meg, sportoltak, de jutott idő a kirándulásra is.

A Bezerédj István Technikumban a projektfeladatok között szerepelt például imázsfilm-készítés, iskolamakett-építés, túrázás, sport- és művészeti foglalkozás is.

A Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolában finom sütemények és ételek készültek az olasz ízvilág megidézésének jegyében, de a programon résztvevőknek tartottak flambírozási és kávékészítési bemutatót is.

A bonyhádi Perczel Mór Technikum és Kollégiumban – lévén, hogy egy új, ráadásul teljesen felújított helyre költözött az iskola – az épület belakásán, díszítésén, „perczelesítésén” volt a hangsúly a projekthét során.

Dombóváron az Apáczai Csere János Technikum és Kollégium tanulói iskolát dekoráltak, szemetet szedtek, kirándultak, főztek, vetélkedtek és egy különleges, táncos produkcióval is készültek a szeptember 10-ei zárásra.

A dunaföldvári Magyar László Szakképző Iskolában házi röplabda tornát tartottak, volt ízpróba és táncverseny, valamint Duna-parti sétához kötött feladatmegoldás, kirándulás bobozással és paintballozással egybekötve.

A paksi I. István Szakképző Iskolában a sportnaptól kezdve, az iskolamakett készítésen át az atomerőműbe tett látogatásig sok minden belefért a kínálatba. Utóbbi helyen egyébként nagyon kellemes fogadtatásban részesültek a fiatalok.

A tamási Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium tanulói a hét során nagy erőkkel dolgoztak az ágazatok alapján kiadott projektfeladatokon, amelyek eredményét csütörtökön látványos bemutató keretében ismertették nemcsak iskolatársaikkal, hanem a meghívott általános iskolás nyolcadik osztályos tanulókkal is.

Mindez azonban csak néhány példa volt az összesen hét napot felölelő programsorozatból. A kezdeményezés a tapasztalatok alapján nagyon jó fogadtatában részesült a tanulók körében. 

 

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva